Cart is empty
0

Indkøbskurv

Varer - 0,00 kr
Registrer Log ind
Filtrering
Område
  1. Champagne
  2. Mousserende vin
Pris
Årgang
Druesort

Tilbud

 

 

Champagne & Mousserende vin

Champagne & Mousserende vin

Der findes ganske enkelt ingen drik, der er så tæt forbundet med både fest og luksus som en god flaske mousserende vin - og her er der i særdeleshed tale om champagne. Hos Vinas.dk har vi specialiseret os i et finde det bedste af bedste, når det kommer til diverse typer af mousserende vin fra hele verden, hvilket blandt andet inkluderer den anerkendte champagne fra Besserat de Bellefon, der er at finde på over 100 af de mest anerkendte Michelin-restauranter verden over - og vi er nogle af de eneste her i Danmark, der importerer den formidable champagne. Det er dog ikke kun, når det kommer til champagne, at du finder nogle store navne her hos Vinas.dk, da vi blandt andet også tilbyder et stort udvalg af Cava og endda også en række økologiske af slagsen.

 

Hvad er mousserende vin?

Mousserende vin er mange ting - det er i bund og grund blot en fællesbetegnelse for vin, der indeholder kulsyre. Mousserende vin har været fremstillet i rigtig mange år og i dag er det en type af vin, der bliver fremstillet af stort set alle vinproducerende lande, og det er oftest en drik, der bruges til at markere et stort højdepunkt eller for at fejre noget. Ifølge historiske kilder har mousserende vin faktisk eksisteret ligeså længe som vin i sig selv er blevet produceret. Det siges, at de gamle grækere allerede kendte til boblerne i deres tid, men dengang forstod de ikke hvor de kom fra - derfor endte det også med at forklaringerne strakte sig fra alt lige til at det skulle være onde ånder eller en påvirkning fra månen.

 

Champagne er mest kendte - men glem ikke de andre

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at champagne er den absolut mest kendte type af mousserende vin på markedet, men det er dog vigtigt at du ikke vælger at snyde dig selv ved at ignorere de andre typer af mousserende vin, som der også er mulighed for at købe på det danske marked og blandt andet også her hos Vinas.dk. I Italien findes der en lang række forskellige typer af mousserende vin, der går under fællesbetegnelsen spumante, mens de i Spanien har navngivet deres mousserende vin for cava. I Frankrig fremstiller de naturligvis champagne, men det er dog kun i selve Champagne-distriktet - de mousserende vine, der er fremstillet i andre områder af Frankrig går under navne som Crémant og Mousseux, mens de tysktalende lande kalder deres mousserende vine for sekt.

 

Hvordan opstår boblerne i mousserende vin?

De mange bobler i mousserende vin, der opstår, når man hælder mousserende vin op i et glas skyldes blandt andet urenheder på glassets overflade. Det er også derfor, at du vil opleve at bobler stille og roligt vil begynde at ophøre efter ganske kort tid, og de efterfølgende bobler vil være mindre end de første. Der er rigtig mange, der ridser et lille hak i glassets bund, for at den mousserende vin sender sine bobler op mod overfladen lige til sidste tår.

Tabel  Liste 

Desc
Spar
24%

Pris: 550,00 kr

Special Price 420,00 kr

Wine Spectator point 91/100. Mere end 100 Michelin retauranter verden over har den på vinkortet.
Spar
14%

Pris: 110,00 kr

Special Price 95,00 kr

ØKOLOGISK CAVA Wine advocate 90 point.
Spar
16%

Pris: 295,00 kr

Special Price 249,00 kr

Wine Spectator point 91/100. Blandt de 6 bedste champagner til prisen i magasinet Penge& Privatøkonomi.
Spar
14%

Pris: 379,00 kr

Special Price 325,00 kr

Mere end 100 Michelin restauranter verden over har den på vinkortet.
Spar
12%

Pris: 395,00 kr

Special Price 349,00 kr

Wine Spectator point. 92/100. Mere end 100 Michelin restauranter verden over har den på vinkortet.

Tabel  Liste 

Desc