Cart is empty
0

Indkøbskurv

Varer - 0,00 kr
Registrer Log ind
Filtrering
  1. 100,00 kr - 199,99 kr
Område
  1. Portvin
Årgang
Druesort

Tilbud

 

 

Hedvin

Hedvin

På denne side finder du vores spændende udvalg af hedvin. Hedvin er af mange også kendt som portvin, hvilket er det navn, som det omtales under til dagligt. Her hos Vinas.dk finder du et rigtig stor udvalg af diverse typer af hedvin fra store dele af verden, hvilket f.eks. tæller de mere traditionelle vinlande som Portugal og Italien. Det er naturligvis også ensbetydende med, at enhver vil kunne finde en god flaske portvin, der falder i deres smag set i forhold til både druesorter, pris såvel som smag. Vores sortiment af hedvin (eller portvin, om man vil) byder på mange forskellige smagsoplevelser, hvilket med garanti også vil kunne byde dig på en uovertruffen smagsoplevelse, du endnu ikke har haft æren af, at opleve, når det kommer til portvin.

 

Portvin har en lang historie

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at portvin har en lang og spændende historie. Det har været fremstillet siden 1500-tallet, og derfor er der også rigtig mange årgange at vælge imellem - og alle årgange har forskellige smagsoplevelser, hvorfor du  både finder tørre og meget søde vine iblandt. Portvin (eller hedvin, hvis man foretrækker at kalde det dét) har en alkoholprocent, der lyder på mellem 18 og 20 procent. Vinen er blevet opkaldt efter den næststørste by i Portugal, Porto, og bliver i dag fremstillet som en blanding af flere forskellige druesorter. Det er også derfor, at portvin kan være både hvid/lys eller rød i farven. I dag er nogle af de mest populære og mest anerkendte typer af portvin de følgende: White Port, Tawny, Colheita, Ruby, L.B.V. og Vintage Port.

 

Hvor fremstilles portvin?

Portvin (der på portugisisk er kendt under navnet Vinho do Porto) bliver fremstillet af druer, der stammer fra et område i nærheden af Douro-floden, der er beliggende i den nordlige del af Portugal. Vinen bliver tilsat en neutral brændevin efter kort gæring, hvilket var en proces, der oprindeligt blev igangsat for at sikre vinens holdbarhed under transport til lande som f.eks. England. Ovenfor nævnes der en type af portvin, der går under navnet Tawny, som hentyder til den brunlige farve, som en portvin får efter at have lagret på fade. Endvidere, så nævnes der også en anden type af portvin ovenfor, der går under navnet L.B.V., der er en forkortelse for Late Bottled Vintage, som er en årgangsportvin, der først tappes på flaske efter at have lagret på træfade i mellem 4 år og 6 år.

Endelig er der Vintage Port (vintage betyder årgang) som alle snakker om, fadlagres ca 2 år hvorefter den tappes på flaske og for de bedste udvikle sig i 50 år eller mere.De bedste vinhuse deklarerer kun vintage 3 gange på et årti.

 

 

Er portvin den eneste type af hedvin?

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at portvin er den mest populære og den absolut mest solgte type af hedvin. Det er dog slet ikke ensbetydende med, at du ikke har mulighed for at finde andre typer af hedvin, for der bliver bestemt også solgt mange andre typer af hedvin, hvilket du blandt andet også kan se på udvalget her hos Vinas.dk, hvor du f.eks. finder hedvin, der stammer fra Italien. Sådanne typer af hedvin er dog ikke helt så anerkendt.