Cart is empty
0

Indkøbskurv

Varer - 0,00 kr
Registrer Log ind
Filtrering
Område
 1. Frankrig
 2. Chile
 3. Italien
 4. Tyskland
Pris
Årgang
Druesort

Tilbud

 

 

Hvidvin

Hvidvin

Her på siden finder du vores store udvalg af forskellige typer af hvidvin. Vores udvalg strækker sig bredt - med andre ord, så indeholder det ganske enkelt alt hvad hjertet begærer fra alle verdenshjørner og sågar også i alle prisklasser. Du finder f.eks. både frugtrige, blomstrende hvidvine, der er baseret på Pinot Blanc-druen, men også mere intense, nuancerede hvidvine baseret på den verdenskendte Chardonnay-drue. Er du til mere til det søde og milde, så fører vi også et stort udvalg af Riesling-vine. I og med, at udvalget byder på så mange forskellige typer af druer, så finder du naturligvis også hvidvine fra et væld af forskellige lande som f.eks. Frankrig, Chile, Italien og Tyskland - derfor vil alle og enhver kunne finde en hvidvin, der appellerer til dem blandt vores udvalg.

 

Hvidvin hedder ikke hvidvin grundet farven

Det er - med stor sandsynlighed - de færreste, der tænker nærmere over det, men hvidvin har ikke fået sit navn efter vinens farve. Hvidvin er nemlig ikke hvid - den er derimod lettere gullig, korngul eller gylden til svagt grønlig. Årsagen til at hvidvin er navngivet som det er, er, at det markerer en form for modsætning til rødvin. Der er mange, der tror, at hvidvin laves på grønne druer - det gør de også i mange tilfælde, men ikke altid. Forskellen på rød- og hvidvin er hvorvidt druernes skal (også kaldet skind) er en del af processen. Hvis skindet ikke er med i processen, så vil det være hvidvin, der kommer ud af druekødet fra såvel grønne som blå vindruer.

 

Hvornår bør hvidvin drikkes?

Hvidvin kan drikkes i mange sammenhænge - det kan også både drikkes for sig selv og sammen med mad. En kold, tør hvidvin kan f.eks. fungere rigtig godt som aperitif inden et måltid, mens en tør hvidvin passer rigtig godt sammen med både skaldyr og fisk, ligesom det også er oplagt at åbne en god flaske hvidvin, hvis du skal servere en lækker dessert eller en ostetallerken for dine gæster. Til dessert fungerer det naturligvis bedst med en sød hvidvin. Hvidvin fungerer også rigtig godt sammen med diverse typer af fjerkræ, men her afhænger det dog mere af tilbehøret. En god tommelfingerregel er; lys vin til lys sovs. Dog skal du altid holde i baghovedet, at det handler om at følge sin egen smag.

 

Spændende vinhuse hos Vinas.dk

Hos Vinas.dk finder du hvidvin fra en lang række af prominente vinhuse, hvilket ikke blot sikrer dig en høj kvalitet blandt vores udvalg, men også en uovertruffen smagsoplevelse, hvad end du vælger den ene eller den anden hvidvin. Du finder blandt andet hvidvin fra vinhuse som Bisquertt (chilensk vinhus med en lang historie indenfor produktion af hvidvin) og Le Versant (fransk vinhus, der særligt er kendt for deres hvidvine på Pinor Noir-druen), der begge er prominente vinhuse med et renommé, der strækker sig bredt og vidt. Dette er naturligvis også ensbetydende med, at alle og enhver vil kunne finde hvidvin blandt vores udvalg, der virker appellerende for deres vedkommende.

Tabel  Liste 

Desc
 1. 65,00 kr
  frisk og frugtrig i smagen, med en behagelig halvtør finish. Prøv den til retter med fisk og skaldyr.
 2. 95,00 kr
  Vinen er lavet på 100% Viognier druer, og lagret få måneder på ståltank.
 3. 65,00 kr
  Dejlig frisk og velsmagende vin med en frugtrig duft, efterfulgt af en behagelig tør og afrundet eftersmag. Ideel ledsager til fisk og skaldyr.
 4. 99,00 kr
  Vinen kommer fra vindisriktet Nahe i det sydvestlige Tyskland. En dejlig riesling med duft af flint og blomster. Frisk med noter af grønne æbler og pæn syre i smagen.En dejlig lang frugtig eftersmag. Ideel til fisk og skaldyr.
 5. 135,00 kr
  Druerne til denne vin er håndplukkede og kun de bedste klaser bliver anvendt. Vinen er ikke fadlagret. Farven er kirsebær rød med en intens frisk duft af jordbær og hindbær. Smagen er let og frisk, med en vedholdende afrundet finish. Ideel ledsager til lyst kød og milde oste.
 6. 99,00 kr
  Vinen kommer fra vindistriktet Nahe i det sydvestlige tyskland. I glasset har den en frisk velduftende bouguet af hyld og stikkelbær, og i smagen en dejlig ren frugtsødme med noter af abrikos som fylder godt i munden. Bør nydes afkølet og smager fortrineligt som aperitif til snacks og lign. Vin har en lav alkohol procent på 9.5 vol.
 7. 135,00 kr
  Vinen kommer fra vindistriktet Nahe i det sydvestlige Tysksland. En fyldig vin med en del sødme med smag af abrikos, ferskner, honning og mineraler, En vin der hænger længe i munden. Ideel ledsager til desserter med frisk frugt og is.
 8. 115,00 kr
  Vinen kommer fra vindisriktet Nahe i det sydvestlige Tyskland. Forførende duft af modne æbler og lime. med fin afbalanceret syre og frugtsødme i smagen hvor man også fornemmer en mineralsk karakter fra skifer jordbund. Ideel ledsager til grillet fisk, og skaldyr .
 9. 135,00 kr
  Vinen kommer fra vindisriktet Nahe i det sydvestlige Tyskland. Elegant vedvarende frugtkoncentration, fin og frisk i smagen med en let delikat sødme. Nyd den til Asiastiske retter, eller skaldyr.
 10. 149,00 kr
  Fra det anerkendte vinhus Fougeray de Beauclair i Bourgogne, har vi hentet denne fremragende bourgogne Blanc. Vinen er fadlagret 6-8 måneder, og er kompleks i duften af eksotiske frugter og noter af vanilla.Smagen er fyldig rund og vedvarerne. Ideelledsager til fisketerrin,laks og havtaske.

Tabel  Liste 

Desc