Cart is empty
0

Indkøbskurv

Varer - 0,00 kr
Registrer Log ind
Filtrering
Område
  1. Bourgogne
  2. Bordeaux
  3. Rhone
  4. Sydfrankrig
Pris
Årgang
Druesort

Tilbud

 

 

Frankrig

Frankrig

Hos Vinas.dk fører vi et stort udvalg af fransk rødvin, der i dag er ét af de største vinproducerende lande verden over. Årligt produceres der mellem 7 og 8 milliarder flasker fransk vin på årligt basis, hvilket giver et godt indblik i, at der er tale om et land, der producerer rigtig meget vin - der skal ikke lægges skjul på, at størstedelen af disse vine er rødvin, men der fremstilles naturligvis også en stor mængde af hvidvin i Frankrig. Frankrig har taget førstepladsen som verdens største vinproduktion foran Italien, mens Spanien er det eneste land, der befinder sig over Frankrig set ud fra det samlede vindyrkningsareal som landet har. Det betyder ikke blot, at fransk vin bliver produceret i store mængde, men også spredt udover et stort areal.

 

Mange anerkendte typer af fransk vin

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at der findes rigtig mange forskellige typer af vin, der stammer fra Frankrig - og det er bestemt også ét af de lande hele verden over, der kan bryste sig af, at have så mange kendte typer af vin. Fransk vin er nemlig gået hen og blevet så kendt, at langt de fleste personer uden den store viden omkring hverken hvidvin eller rødvin kender langt de fleste franske områder og distrikter, hvilket blandt andet inkluderer Rhone, Bourgogne, Champagne, Cognac, Loire, Bordeaux og så videre. Det er oftest også de franske vine, der er foretrukket blandt de fleste vindrikkere - og med dette menes der særligt de folk, der går rigtig meget op i vin og virkelig sætter pris på et godt glas vin.

 

De franske druesorter

Det er - uden tvivl - fra Frankrig, at langt de fleste af de mest anerkendte druesorter stammer - mere specifikt, så er det stort set alle de internationale druesorter, der stammer fra det franske. Her er der blandt andet tale om Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Chardonnay, der er nogle af de mest kendte druesorter og tilsammen dækker de over de fire mest udbredte druesorter. Der er en helt særlig vinlovgivning i Frankrig, der dikterer, hvilke druesorter, der må dyrkes på et givent område, så er de forskellige druesorter ikke plantet hele landet over, men derimod kun i udvalgte regioner. Det forklarer desuden også, hvorfor druesammensætningen meget sjældent fremgår af etiketten på en fransk vin, da man ved at Pinot Noir er lig Bourgogne og Gammay er lig med Beaujolais.

 

Frankrig har sat standarden for vinproduktion

Ser man på det fra et historisk perspektiv, så er det faktisk Frankrig, der har sat standarden for vindyrkning. Klimaet er yderst gunstigt i Frankrig, da der hverken for koldt eller er for varmt, hvilket blandt andet skyldes påvirkningen af Atlanterhavet og Middelhavet. Endvidere, så er der også en stor andel af kalksten i jorden, hvilket også har stor indflydelse, når der skal produceres vin af høj kvalitet. Som tidligere nævnt, så er der en meget stram vinlovgivning i landet, der er strikket samme således at de bedste områder af landet er nøje udvalgt til vindyrkning, så kvaliteten af vinen er af ypperste kvalitet.

Tabel  Liste 

Desc
95,00 kr
Vinen er lavet på 100% Cabernet druer, og lagret få måneder på ståltanke.
95,00 kr
Vinen er lavet på 100% Syrah druer, og lagret få måneder på ståltank.

Tabel  Liste 

Desc