Cart is empty
0

Indkøbskurv

Varer - 0,00 kr
Registrer Log ind
Filtrering
Område
  1. Abruzzo
  2. Piemonte
  3. Puglia
  4. Sicilien
  5. Toscana
  6. Umbrien
  7. Veneto
Pris
Årgang
Druesort

Tilbud

 

 

Italien

Italien

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at Italien i dag er ét af de største vinproducerende lande hele verden over. Derfor har vi naturligvis også et rigtig stort udvalg af diverse typer af vin fra Italien. Deres vindyrkning bygger fortsat på en række af meget dybe traditionsrige rødder i den italienske historie, hvorfor en italiensk vin er en vin med en lang historie. Italien er ét af de lande i verden, der eksporterer mest vin, og langt størstedelen af disse vine er, hvad der kan kategoriseres som billig vin. Dog bliver nogle af verdens bedste vine også produceret i diverse områder i Italien, hvorfor kvaliteten af vin fra Italien altid har været lidt blandet - det er dog slet ikke ensbetydende med, at du ikke kan få god vin fra Italien, for det kan du sagtens!

 

Italiens mange vinregioner

Italien er opdelt i intet mindre end 20 regioner, der byder på en meget stor diversitet på vinene fra nord til syd. Det betyder også, at du kan dele landet op i flere forskellige zoner, der er som følgende. Norditalien (fastlandsklima), Centralitalien (subtropisk klima) og Syditalien (subtropisk klima). Der er selvfølgelig stor forskel på vinene smagsmæssigt, da vinene fra den nordlige del af Italien generelt har ry for at være mere elegante, mens vine fra den sydlige del af Italien derimod er kendt for at have mere sødme og fylde. Det store udbud af vine som Italien kan bryste sig af skyldes i høj grad de mange lokale druesorter i hver enkelt region - faktisk er der intet mindre end 2000 forskellige druesorter i Italien, hvilket selvfølgelig kan skabe rigtig mange forskellige vine.

 

Hvilke vinregioner ligger i front?

Der er - som sagt - rigtig mange vindistrikter i Italien, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er Piemonte og Toscana, der ligger helt i front, når det kommer til kvaliteten af italiensk vin. Disse to regioner repræsenterer nemlig tilsammen både Barolo, Barbaresco, Brunello og Chianti, der er fire vintyper, der i dag kan bryste sig af at være en del af den absolutte vinelite. Det er dog absolut ikke de eneste regioner i Italien, der laver god vin, for der findes nemlig også mange andre regioner i Italien, der ligeledes også kan bryste sig af at lave rigtig god italiensk vin, der har sit helt eget særpræg.Amarone fra Valpolicella i Veneto regionen i Nord italien fremstillet på tørrede druer for at

skabe en kraffuld og potent vin bør også nævnes her. Det er dét, der gør det spændende at smage forskellige vine fra forskellige områder, for hver enkelt vin har sit helt eget særpræg.

 

Italiensk vin vinder frem

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det primært har været fransk vin, der har trukket publikum her i Danmark, men i løbet af de seneste par år er der flere og flere danskere, der har fået øjnene op for italiensk vin - og her er der både tale om rødvin og hvidvin. Derfor har vi hos Vinas.dk haft et stort fokus på at samle et udvalg af italiensk vin, der byder på vin fra mange forskellige regioner og som samtidig kan give dig en række helt uovertrufne smagsoplevelser.

Tabel  Liste 

Desc

Tabel  Liste 

Desc